Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Focaccia & Brood

februari 20 @ 19:00 - 22:30

Focaccia & Brood

Focaccia trendy Italian fingerfood

Focaccia is een Italiaans plat brood. Het komt oorspronkelijk uit de streek rond Genue en de naam komt waarschijnlijk van het Latijnse focus (haard).

De bodem van de focaccia is te vergelijken met die van een pizza, maar dikker. De basis bestaat uit bloem met een hoog glutengehalte, olie, water, suiker, zout en gist.

Focaccia wordt meestal met de hand in een dikke deeglaag uitgerold en gedrukt. De deegbodem wordt dan bij ons in de Pizzaoven geschoven. We doorboren het brood met een mes om te voorkomen dat er aan het oppervlak van het brood bubbels ontstaan. Grote bubbels maken focaccia ongeschikt als sandwichbrood.

Om de smaak van het brood te versterken gaan we olijfolie, kruiden en het juiste beleg  kiezen. Focaccia wordt in Italië veel gebruikt als sandwich brood maar kan ook uitstekend als bijgerecht bij Italiaanse maaltijden worden gebruikt, of gewoon met een beetje boter.

Deze workshop gaat door op 20 Februari vanaf 19 uur.

Prijs 45 euro pp all in. 

Schrijf je in via info@dekeyserendekok.be of tel Klara 0499.10.74.49

 

Gegevens

Datum:
februari 20
Tijd:
19:00 - 22:30
Evenement Categorie:

Organisator

Klara Libert

Locatie

De Keyser & de kok
Kerkstraat 22
Lochristi, Oost-Vlaanderen 9080 België
+ Google Maps
Telefoon:
0499/10.74.79
Website:
dekeyserendekok.be